Monday, 28 November 2011

Goreng Kambas Bercili

Ramai orang tak makan Kambas atau pun nama lain Peria Besar kerana pahit. Sebenarnya kalau di masak betul amat sedap sekali. yummy....yummy. Saya nak share macamana nak masak kambas goreng cili dengan udang.

Sediakan:
Satu Biji Kambas
Udang basah 300gm
I0 tangkai cilli kering di tumbuk
4 ulas bawang merah kecil(ditumbuk)
2 ulas bawang putih(ditumbuk)
Minyak untuk menumis

caranya:-
Kambas di belah dua buang isinya dan di rendam dgn air garam selama 10 minit
Masukkan sedikit minyak dan tumis bahan di tumbuk sehingga naik bau
Masukkan udang
Basuh kambas  dan masukkan kedalam kuali
Masukkan garam secukup rasa.

Goreng Kambas Bercili
SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment